Utbildningsinformation om gymnasieskolan

Du vet väl att du kan beställa utbildningsinformation om gymnasieskolan hos oss?

För att stärka studie- och yrkesvägledaren i sitt arbete samarbetar SkolPool med förlaget Tremedia som är landets marknadsledande producent av utbildningsinformation om gymnasieskolan och andra utbildningsformer.
Vi har valt ut de produkter som efterfrågas mest av studie- och yrkesvägledare och skolor. Nedan kan läsa om du produktnamnet och information om vad det används till. Du kan också välja bland våra färdiga paketlösningar nedan.

Baspaket
I paketet ingår följande

Programväljaren-nationella katalogen
Uthyrning av studie och yrkesvägledare

Stora Utbildningspaket
I paketet ingår följande

Programväljaren- nationella katalogen
Presentation Programväljaren- PowerPoint-presentation inklusive handledning
Filmen om gymnasieskolan- digital leverans
Riksväljaren- digital

Premiumpaket
I paketet ingår följande

Programväljaren-nationella katalogen
Uthyrning av studie och yrkesvägledare
Presentation Programväljaren- PowerPoint-presentation inklusive handledning
Filmen om gymnasieskolan- digital leverans
Riksväljaren- digital

FAQ

Programväljaren är en storsäljare och varje år beställs 30 000 upplagor. Katalogen används av studie- och yrkesvägledare i arbetet med att informera elever och föräldrar om gymnasieskolan och alla dess program. Programväljaren ger en tydlig bild av vad eleverna gör på varje program och vad utbildningen kan leda fram till. Katalogen uppdateras årligen med objektiv och relevant information om gymnasieskolan. Upplagan som kommer ut hösten 2021 gäller för elever som börjar gymnasiet läsåret 2022/2023.

Filmen ger en intresseskapande och objektiv introduktion till samtliga nationella gymnasieprogram med tillhörande inriktningar. Programledarna berättar vad de olika programmen erbjuder för utbildning och framtidsmöjligheter. Programmen presenteras några stycken åt gången med filmer från skolor och arbetsplatser. Som rektor kan du beställa en licens för filmen för hela skolan som kan användas så länge den är aktuell.
OBS! Från och med vecka 34 planeras en ny version att komma ut med reservation för förseningar på grund av pandemin.

Presentation Programväljaren hjälper studie- och yrkesvägledaren att på ett enkelt och överskådligt sätt presentera det som är viktigt att veta om gymnasieskolan. Den är tänkt att användas vid klassgenomgångar, föräldramöten och liknande sammanhang. Presentationen innehåller fotografier från alla gymnasieprogram och inriktningar och här finns även många foton från arbetsplatser. Fotona visar på elever och personal som gör saker som på ett bra sätt representerar respektive gymnasieprogram.Som rektor kan du beställa en licens för powerpointpresentationen för hela skolan som kan användas så länge den är aktuell.

På www.riksvaljaren.se hittar du information om landets alla riksrekryterande utbildningar och alla gymnasieskolor med riksintag.
Denna lösenordsbaserade onlinepublikation ger dig tillgång till
de senaste uppgifterna enligt officiella beslut och skolornas förändringar.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.